Interiors by Calla Cane

We design spaces that simply “feel good.” Beautiful, well-scaled, clean, and comfortable, but most importantly, reflect our clients and how they live. 

We work to translate our clients’ taste, preferences, palette (no matter how eclectic) into a unique design language. Clean, edited, elevated: from custom window treatments and cabinetry down to the smallest personal, artful details. 

We love a challenge. Vegan, eco-sensitive, LEED-certified? Want to safeguard against red wine spills or a pack of rowdy boys? We can accommodate any lifestyle (and make it comfortable and lovely). 

These homeowners purchased this antique greenwich barn to escape the confinement of the city during the pandemic. With three young kids, the large yard and pool offered an oasis from the city but the interior of the home did not reflect the peaceful nature of the property. The homeowners wanted to find a way to update the interior and exterior of the barn without compromising the integrity of the structure. 

We completely reinvisioned the palette of the home, darkening the exterior and lightening the interior to create a modern airy feel. We added steel framed doors to create a small hallway and closed off office space. Removed the loft railing and updated it with a clean piece of glass.

The home was a mix of new and old wood throughout the walls, floors and beams. We found it challenging to select finishes that would translate well across the variety of woods and textures. Each room had a different set of conditions so we had to carefully select how to treat each individual beam to ensure that the end result felt seamless.

The homeowners of this Greenwich captains house enjoy spending their winters in st. Barth’s and wanted their main residence to reflect the clean lines and modern amenities of their home away from home. The couple wanted to make their space feel more open and introduce more natural light without expanding the existing footprint and compromising the charm of the exterior.

We reinvisioned the first floor, moving walls and reorienting the space so that the kitchen felt larger and more connected to the living and outdoor area. We installed a large steel frame door system that brings the outside into the space.

As frequent entertainers it was important to the homeowners that the materials used would stand up overtime. We implemented stain / scratch resistant countertops and indoor/outdoor sofa fabrics.

Our client’s office / music studio was cramped on the third floor. We reorganized the space, building in custom guitar storage and bookshelves that seamlessly integrate with the existing eaves. His once crowded office space is now streamlined with a guitar stage and desk area.

"On a scenic Wilton, Connecticut road, speckled with antique homes and old growth trees, is a quintessential farmhouse. There’s a detached barn, art studio, chicken coop, tree house and pond — and designer Calla McNamara of CALLA CANE had carte blanche to make the older property perfect for the family that calls it home." Rue Magazine, 2021

“Like most homeowners, Susanna viewed the kitchen as the heart of the home. ” Calla shares. “She voiced that she was tired of her cluttered countertops and wanted to find a way to conceal her appliances. It was important to her that this space felt comfortable, and light filled. ” Rue Magazine, 2021

“As a mutual friend once said with Susanna you never have to color inside the lines,” Calla explains. “Susanna wanted a forward-thinking home that offered her a backdrop to play with art and accessories over time. Keeping her desire for clean lines in mind, we looked to Scandinavian design for inspiration.” Rue Magazine, 2021

The client wanted the space to feel open and filled with natural light but also have the ability to manage sound travel. Having worked previously in an open floor plan office, the team was looking for a space that better supported a new style of working, including video conferencing and team calls. 

It was important that there was a separation between the private offices and the reception space but also the illusion of informality. There is generous shared space for informal meetings and day to day office use.  

This space was designed during the height of the pandemic which inspired a unique HVAC system designed to create additional airflow and zones to reduce the recirculation of air from office to office. The founder of the company has been vegan for over 20 years and requested that we strive to implement products and materials that reflect that paradigm.

"Designed by the acclaimed Donald Wexler, ''The Last Wexler'' is the final residence the pioneering architect had a direct hand in building before his passing in 2015. A benchmark for innovative modern design, this historic home features many of Wexler's groundbreaking techniques and demonstrates his acute sensitivity to the extremes of the desert climate.", Dwell Magazine

"Featuring exposed steel columns, vast expanses of glass, pop-up raised ceilings, reflecting pool, minimalist landscaping, and linear lines, every aspect of this residence is signature Wexler.", Dwell Magazine

All available stock is in the cart

Your cart is currently empty.